Lineage II

Lineage II

Acum cel mai tare server privat de Lineage II. Vino si tu ! Mai multe »

CSGO

CSGO

Scoate Rambo-ul din tine si vino pe server. Da tot ce poti. Mai multe »

Counter Strike 1.6

Counter Strike 1.6

Clasicul CS 1.6 e inca in viata. Daca iti e dor, te asteptam. Mai multe »

Minecraft

Minecraft

Dezvolta-te, construieste si sa vedem daca rezisti o noapte. Mai multe »

 

Minecraft

Minecraft este un joc video independent de tipul sandbox. Jocul este axat pe creativitate și constructie, permitand jucatorilor sa construiasca, folosind o multitudine de cuburi texturate, într-o lume tridimensionala. Printre celelelalte activitati din cadrul jocului se numara explorarea, adunarea resurselor, mestesugul si construirea unelelor, dar si lupta. Jocul dispune de unele moduri, printre care se numara Survival, Creative si Adventure. În primul mod, jucatorii trebuie să obtina resursele de unii singuri, folosind resursele pentru a avansa progresiv, în timp ce în modul Creativ jucatorii au posibilitatea de a se folosi de creativitatea lor prin intermediul unor resurse nelimitate. Modul Adventure, de dificultate ridicata, pune la dispoziție unele lumi create de alti jucatori. Denumirea provine din limba engleza, unde mine înseamna „mina” iar craft „mestesug, meserie” sau „lucru de mana”.

Ce este Minecraft?
Este imposibil de deschis in putine cuvinte ce este cu adevarat Minecraft. In primul rand este un joc video pe computer, un fel de LEGO virtual, un simulator virtual de constructii – in care iti poti crea propria lume virtuala care nu cunoaste limite. Deci in Minecraft inalnesti libertate deplina de exprimare – poti cladi ce vrei, poti calatori si poti da forma ideilor tale. Este un fel de viata in lumea blocurilor de lego.

Minecraft ca materie de scoala
Minecraft devine tot mai mult, in ultimii ani – materie de baza in invatamanatul primar din tari avansate. In tari ca Olanda, de exemplu – Minecraft este acceptat ca materie de extra activitati sau de creatie. Minecraft este considerat ca fijnd unul din putinele jocuri pe computer care stimuleaza pozitiv creierul copilului. In timpul acestui joc, jucatorii trebuie sa contruiasca si sa supravietuiasca. Cercetatorii olandezi sunt de parere ca jumatate de ora de joc Minecraft – seara – poate conduce la note mai bune la scoala si beneficii sociale.

Dar mai sunt si alte avantaje ale acestiui joc
1. Minecraft ofera avantaje la anumite materii de scoala
Avantajele de imaginatie pe care le ofera Minecraft sunt foarte utile la materii ca geografia, istoria si matematica. Un bloc de Minecraft este format din 9 bucati virtuale de material. Asadar, copilul trebuie constant sa calculeze in minte daca are suficiente bucati de lem pentru a putea construi sau daca nu – pentru a cumpara. In acest fel, copilul invata sa calculeze si sa gandeasca abstract pentru a cauta o solutie.
2. Minecraft stimuleaza creativitatea
Jucatorii isi pot lasa imaginatia libera. Pot construi castele, locuri de joaca, cladiri dar si cele mai speciale si originale creatii unde isi pot pune toata pasiunea si viziunea.
3. Copilul invata sa nu renunte
In Minecraft nu e nevoie sa salvezi nici un print sau printesa si nici nu trebuie sa fii primul – deci nu exista presiune de timp sau scop. Jucatorii sunt rasplatiti daca fac o anume misiune iar acest lucru ii stimuleaza sa nu ceata ajutor direct ci sa caute singuri raspuns la neclaritatile lor.
4. Geometria spatiala devine mai usor de inteles
Geometria îi învață pe copii să-și folosească imaginația spațială. Ei învață să se gândească spatial la clădiri, umbre, imagini în oglindă și hărți . Astfel ei trebuie sa se gandeasca in mod practiv la modul în care o clădire se poate aborda cel mai bine. Este foarte frumos pentru a vedea cât de ușor gasesc copii solutii la acest joc.
5. Creste increderea in sine
Copiii aud adesea ca nu pot face anumite lucruri pentru ca nu sunt suficient de mari pentru asta… La Minecraft, pot face absolut totul – siar deciziile pe care le iau sunt ale lor si nu ale computerului.
6. Copiii invata ce imseamna munca de echipa
Trecand im modul de multi-player, copiii pot construi si crea impreuna. In acest fel ei pot uca in echipe – si invata sa isi motiveze membrii echipei pentru a putea sa termine misiunea cat mai eficient.
7. Copiii devin mai sociabili
Petru ca Minecraft este atat de popular, a devenit un mod de a conversa despre joc cu alti copii – si de a-si impartasi ponturi. De curand o mama povestea la o emisiune BBC cum copilul ei a avut probleme de a socializa cu altii copii la scoala insa datorita jocului si-a facut multi prieteni noi la scoala.
8. Nu exista violenta majora

Exista multe jocuri violente pe care le pot juca copiii insa in Minecraft nu exista violenta – desi noaptea pot apare niste zombi, monstruleti sau paianjeni patratosi…
In Minecraft exista si moduri de lupa, arene hunger-games, etc – dar chiar si acestea sunt lipsite de violenta majora. Anihilarea unui oponent in lupta este fara „sange pe perete” si alte chinuri majore specifice jocurilor pentru adulti.

E important sa pastrezi controlul de parinte
Desigur este bine ca la inceput, sa descoperiti impreuna cu copilul acest joc. In acest fel puteti discuta despre acest joc si puteti intelege cu ce ‘isi pierde vremea’ copilul. Pentru ca nu exista explicatii detaliate despre acest joc – multi copii cauta pe YouTube filmulete cu ponturi si trucuri. Faceti impreuna acest lucru la inceput si ajuta-l sa gaseasca un canal de video-uri cu limbaj pe care sa il inteleaga.

Trebuie sa stii ca Minecraft se poate juca si in retea. Sunt multe servere in lume la care jucatorii se pot conecta. E greu de stiut cine intra pe aceste servere si ca orice lume virtuala – exista si persoane care nu prezinta incredere. Daca vrei sa minimalizezi acest risc pentru copilul tau, se poate seta un server personal la care copilul tau si prietenii lui sa aiba doar ei acces. Poti de asemeni sa controlezi sa nu apara monstri seara.